Научно-техническая документация, которая разработана в УкрНИИМЖ НААН

Начиная с 2000х годов УкрНИИМЖ разработал научно-техническую документацию (ДСТУ, ДСТУ-ISO и СОУ) для успешной работы масложировой промышленности.

За консультацией и помощью по этим документам обращаться по номеру (057) 376-01-94 или писать на nti@fatoil.com.ua

ФорматНомерНазваВведено в дію (на розгляді)
1ГСТУ46.072:2005Олія ріпакова. Технічні умовиЗареєстровано 31.05.05 №804/200895 / Чинний з 01.07.2005
2ДСТУ4306:2004Олія пальмова. Загальні технічні умовиНаказ №97 від 28.05.04 р. / Чинний з 01.07.05р.
3ДСТУ4330:2004Маргарини м’які. Загальні технічні умовиНаказ №181 від 17.08.04 р. / Чинний з 01.07.05 р.
4ДСТУ4335:2004Жири кондитерські, кулінарні, хлібопекарські та для молочної промисловості Загальні технічні умовиНаказ №181 від 17.08.04 р. / Чинний з 01.10.05 р.
5ДСТУ4336:2004Жири переетерифіковані. Загальні технічні умовиНаказ №181 від 17.08.04 р. / Чинний з 01.10.05 р.
6ДСТУ4349:2004 (ISO 5555:1991 NEQ)Олії. Методи відбирання пробНаказ №236 від 28.10.04 р. / Чинний з 01.10.05 р
7ДСТУ4350:2004 (ISO 660:1996 NEQ)Олії. Методи визначення кислотного числаНаказ №236 від 28.10.04 р. / Чинний з 01.10.05 р
8ДСТУ4438:2005Олеїн пальмовий. Загальні технічні умовиНаказ №175 від 15.07.05 / Чинний з 01.07.2006
9ДСТУ4439:2005Стеарин пальмовий. Загальні технічні умовиНаказ №175 від 15.07.05 / Чинний з 01.07.2006
10ДСТУ4445:2005Спреди та суміші жирові. Загальні технічні умовиНаказ №201 від 09.08.05 / Чинний з 01.07.2006
11ДСТУ4455:2005Жири та олії тваринні і рослинні. Методи визначення температури спалаху”Наказ №265 від 16.09.05 / Чинний з 01.10.2006 р
12ДСТУ4463:2005Маргарини, жири кондитерські та для молочної промисловості. Правила приймання та методи випробувань.Наказ №265 від 16.09.05 / Чинний з 01.01.2007 р
13ДСТУ4465:2005Маргарин. Загальні технічні умовиНаказ №265 від 16.09.05 р. / Чинний з 01.01.2007р
14ДСТУ4492:2005Олія соняшникова. Технічні умовиНаказ № 379 від 28.12.05р. / Чинний з 01.01.2007р
15ДСТУ4568:2006Олії. Методи визначання колірного числа.Наказ № 130 від 27.04.06р. Чинний з 01.07.2007р / Нак.№176 від 2.08.07 / Чинний з 01.01.08р
16ДСТУ4569:2006Жири тваринні і рослинні та олії. Методи визначання йодного числа.Наказ № 130 від 27.04.06р. Чинний з 01.07.2007р / Нак.№176 від 2.08.07 / Чинний з 01.01.08р
17ДСТУ4603:2006Олії. Методи визначання масової частки вологи та летких речовин олійНаказ № 162 від 09.06.06р. Чинний з 01.07.2007р / Нак.№176 від 2.08.07 / Чинний з 01.01.08р
18ДСТУ4604:2006Олії, натуральні жирні кислоти, какао-масло і його замінники. Метод визначення числа омилення Наказ № 162 від 09.06.06р. Чинний з 01.07.2007р / Нак.№176 від 2.08.07 / Чинний з 01.01.08р
19ДСТУ4633:2006Олії. Методи визначання густиниНаказ № 191 від 04.07.06р. Чинний з 01.07.2007р
20ДСТУ4602:2006Олії. Метод визначання воскоподібних речовинНаказ № 162 від 09.06.06р. Чинний з 01.07.2007р / Нак.№176 від 2.08.07 / Чинний з 01.01.08р
21ДСТУ4526:2006Концентрат фосфатидний ріпаковий. Технічні умовиНаказ № 99 від 29.03.06 р. Чинний з 01.04.2007р
22ДСТУ4570:2006Жири тваринні і рослинні та олії. Метод визначання пероксидного числаНаказ № 130 від 27.04.06р. Чинний з 01.07.2007р / Нак.№176 від 2.08.07 / Чинний з 01.01.08р
23ДСТУ4689:2006Продукти харчові. Методи визначення масової частки бенз(а)піренаНаказ № 319 від 07.11.06р. Чинний з 01.07.2007р
24ДСТУ4694:2006Соняшник олійна сировина. Технічні умовиНаказ № 319 від 07.11.06р. Чинний з 01.10.2007р / Наказ № 297 від 05.11.07р. Чинний з 01.03.2008р
25ДСТУ4535:2006Фуз олійний. Технічні умовиНаказ № 99 від 29.03.06 р. Чинний з 01.04.2007р / Наказ № 105 від 18.05.07р. Чинний з 01.01.2008р
26ДСТУ4534:2006Олія соєва. Технічні умовиНаказ № 99 від 29.03.06 р. Чинний з 01.04.2007р / Наказ № 105 від 18.05.07р. Чинний з 01.01.2008р
27ДСТУ4537:2006Мило туалетне тверде. Загальні технічні умовиНаказ № 99 від 29.03.06 р. Чинний з 01.04.2007р / Наказ № 144 від 05.07.07р. Чинний з 01.10.2007р
28ДСТУ4544:2006Мило господарське тверде. Технічні умовиНаказ № 99 від 29.03.06 р. Чинний з 01.07.2007р / Наказ № 105 від 18.05.07р. Чинний з 01.01.2008р
29ДСТУ4545:2006Стружка мильна. Технічні умовиНаказ № 99 від 29.03.06 р. Чинний з 01.07.2007р / Наказ № 105 від 18.05.07р. Чинний з 01.01.2008р
30ДСТУ4598:2006Олія гірчична. Технічні умовиНаказ № 162 від 09.06.06р. Чинний з 01.04.2007р / Нак.№176 від 2.08.07 / Чинний з 01.01.08р
31ДСТУ4610:2006Деодистилят (олія скруберна, олія кисла). Технічні умовиНаказ № 162 від 09.06.06р. Чинний з 01.07.2007р / Нак.№176 від 2.08.07 / Чинний з 01.01.08р
32ДСТУ4536:2006Олії купажовані. Технічні умовиНаказ № 99 від 29.03.06 р. Чинний з 01.04.2007р / Наказ № 105 від 18.05.07р. Чинний з 01.01.2008р
33ДСТУ4559:2006Водень технічний для гідрування жирів. Технічні умовиНаказ № 130 від 27.04.06р. Чинний з 01.04.2007р / Нак.№176 від 2.08.07 / Чинний з 01.01.08р
34ДСТУ4560:2006Майонези. Правила приймання та методи випробовуванняНаказ № 130 від 27.04.06р. Чинний з 01.04.2007р / Наказ № 105 від 18.05.07р. Чинний з 01.01.2008р
35ДСТУ4543:2006Борошно соєве харчове. Технічні умовиНаказ № 99 від 29.03.06 р. Чинний з 01.04.2007р / Наказ № 105 від 18.05.07р. Чинний з 01.01.2008р
36ДСТУ4538:2006Текстурат соєвий харчовий. Технічні умовиНаказ № 99 від 29.03.06 р. Чинний з 01.04.2007р / Наказ № 105 від 18.05.07р. Чинний з 01.01.2008р
37ДСТУ4564:2006Мінарини. Загальні технічні умовиНаказ № 130 від 27.04.06р. Чинний з 01.04.2007р
38ДСТУ4561:2006Соуси салатні. Технічні умовиНаказ № 130 від 27.04.06р. Чинний з 01.04.2007р / Нак.№176 від 2.08.07 / Чинний з 01.01.08р
39ДСТУ4596:2006Білок соняшниковий. Технічні умовиНаказ № 162 від 09.06.06р. Чинний з 01.04.2007р / Наказ № 105 від 18.05.07р. Чинний з 01.01.2008р
40ДСТУ4595:2006Білок соєвий. Технічні умовиНаказ № 162 від 09.06.06р. Чинний з 01.04.2007р / Наказ № 105 від 18.05.07р. Чинний з 01.01.2008р
41ДСТУ4563:2006Олія пальмоядрова. Технічні умови постачання Наказ № 130 від 27.04.06р. Чинний з 01.04.2007р / Нак.№176 від 2.08.07 / Чинний з 01.01.08р
42ДСТУ4562:2006Олія кокосова. Технічні умови постачанняНаказ № 130 від 27.04.06р. Чинний з 01.04.2007р / Нак.№176 від 2.08.07 / Чинний з 01.01.08р
43ДСТУ4597:2006Концентрат соєвий харчовий. Технічні умовиНаказ № 162 від 09.06.06р. Чинний з 01.04.2007р / Наказ № 105 від 18.05.07р. Чинний з 01.01.2008р
44ДСТУ4601:2006Насіння олійних культур. Методи відбору пробНаказ № 162 від 09.06.06р. Чинний з 01.07.2007р
45ДСТУ4600:2006Макухи та шроти. Методи визначання металевих домішокНаказ № 162 від 09.06.06р. Чинний з 01.07.2007р
46ДСТУ4593:2006Шрот соєвий харчовий. Технічні умовиНаказ № 162 від 09.06.06р. Чинний з 01.04.2007р / Наказ № 105 від 18.05.07р. Чинний з 01.01.2008р
47ДСТУ4638:2006Шрот соняшниковий. Технічні умовиНаказ № 191 від 04.07.06р. Чинний з 01.07.2007р / Наказ № 105 від 18.05.07р. Чинний з 01.01.2008р
48ДСТУ5065:2008Олія оливкова. Технічні умови постачанняНаказ № 301 від 26.08.08р. Чинний з 01.04.2009р
49ДСТУ6047:2008Олія волоського горіху. Технічні умовиНаказ № 507 від 26.12.08 р Чинний з 01.07.2009р
50ДСТУ5064:2008Олії. Метод визначання золи Наказ № 301 від 26.08.08р. Чинний з 01.04.2009р
51ДСТУ6050:2008Жири тваринні і рослинні та олії. Метод визначання неомильних речовин Наказ № 507 від 26.12.08 р. / Чинний з 01.07.2009р / Чинний з 01.01.10 / Наказ №395 від 27.10.09
52ДСТУ6048:2008Жири тваринні і рослинні та олії. Методи визначання мила Наказ № 507 від 26.12.08 р. / Чинний з 01.07.2009р / Чинний з 01.01.10 / Наказ №395 від 27.10.09
53ДСТУ5063:2008Олії. Методи визначання нежирових домішок і відстою Наказ № 301 від 26.08.08р. / Чинний з 01.04.2009р
54ДСТУ6049:2008Жири тваринні і рослинні та олії у твердому стані. Методи визначання густини Наказ № 507 від 26.12.08 р Чинний з 01.07.2009р / Чинний з 01.01.10 / Наказ №395 від 27.10.09
55ДСТУ5062:2008Олії. Метод визначання вільних жирних кислот Наказ № 301 від 26.08.08р. Чинний з 01.04.2009р
56ДСТУ6071:2009Продукції маргаринова низькокалорійна. Методи визначання фізико-хімічних показників низько жирної продукції.Наказ № 27 від 20.01.09р. Чинний з 01.07.2009р
57ДСТУ7619:2014Олеїн пальмоядровий. Технічні умови постачанняНаказ № 1485 від 29.12.14. Чинний з 01.07.2015р
58ДСТУ7620:2014Стеарин пальмоядровий. Технічні умови постачанняНаказ № 1485 від 29.12.14 / Чинний з 01.07.2015р
59ДСТУ2333:2008Жири модифіковані. Виробництво та переробляння. Терміни та визначенняНаказ №485 від 22.12.08 / Чинний з 01.04.09
60ДСТУ6032:2008Олії. Переробляння. Терміни та визначенняНаказ №485 від 22.12.08 / Чинний з 01.04.09 / Чинний з 01.01.10 / Наказ №395 від 27.10.09
61ДСТУ3001:2008Продукція. маргаринова. Виробництво. Терміни та визначенняНаказ №485 від 22.12.08 / Чинний з 01.04.09
62ДСТУ5040:2008Саломаси нерафіновані та рафіновані. Технічні умовиНаказ №269 від 04.08.08 / Чинний з 01.01.09
63ДСТУ6024:2008Кислоти жирні пальмового стеарину. Технічні умови Наказ № 496 від 22.12.08 р. / Чинний з 01.02.2009р
64ДСТУ4830:2007Кислоти жирні олій. Технічні умовиНаказ №184 від 13.08.07 / Чинний з 01.01.09
65ДСТУ4829:2007Кислоти жирні тваринних жирів. Технічні умовиНаказ №184 від 13.08.07 / Чинний з 01.01.09
66ДСТУ5098-1:2008Харчова промисловість. Методики виконання вимірювань. Ч.1. Загальні вимогиНаказ №456 від 05.12.08 / Чинний з 01.07.09
67ДСТУ5098-2:2015Харчова промисловість. Методики виконання вимірювань. Ч.2. Порядок розробленняНаказ №61 від 22.06.15 / Чинний з 01.07.17
68ДСТУ4969-1:2008Насіння, макухи та шроти хрестоцтвітних культур». Методи визначання глюкозінолатів Ч.1. Методи фотоколориметричного визначання загального вмісту глюкозінолатів.Наказ №101 від 26.03.08.0 / Чинний з 01.01.10 / Чинний з 01.07.2010 / Наказ № 496 від 30.12.09
69ДСТУ5021.1:2008Соя. Ідентифікація генетично модифікованих організмів. Ч.1. Методи відбирання та правила готування проб.Наказ №192 від 12.06.08. / Чинний з 01.10.09 / Чинний з 01.07.2010 / Наказ № 496 від 30.12.09
70ДСТУ5021.2:2008Соя. Ідентифікація генетично модифікованих організмів. Ч.2. Метод визначання генетично модифікованих організмів .Наказ №192 від 12.06.08. / Чинний з 01.10.09 / Чинний з 01.07.2010 / Наказ № 496 від 30.12.09
71ДСТУ7802:2015Продукти білкові рослинного походження. Макухи та шроти. Метод визначання індексу водорозчинності протеїну у водіНаказ №61 від 22.06.15 / Чинний з 01.04.2016
72ДСТУ5074:2008Кислоти жирні, соапстоки концентровані. Метод якісного визначання наявності мінеральних кислотНаказ №328 від 15.09.08 / Чинний з 01.10.2009
73ДСТУ4924:2008Продукти білкові рослинного поход-ження. Макухи та шроти. Метод визначання вмісту сирого протеїнуНаказ №18 від 22.01.08 / Чинний з 01.01.2010 / Чинний з 01.07.2010 / Наказ № 496 від 30.12.09
74ДСТУ8076:2015Продукти білкові рослинного поход-ження. Макухи та шроти. Метод визначання вмісту розчинного про-теїну титрометричним методом К”єльдаля Наказ №61 від 22.06.15 / Чинний з 01.01.2017
75ДСТУ4923:2008Продукти білкові рослинного поход-ження. Макухи та шроти. Метод визначання вмісту білкового азотуНаказ №18 від 22.01.08 / Чинний з 01.01.2010 / Чинний з 01.07.2010 / Наказ № 496 від 30.12.09
76ДСТУ4860:2007Кислоти жирні соапстоків світлих олій та модифікованих олій Технічні умовиНаказ №297 від 05.11.07 / Чинний з 01.01.09 / Наказ № 146 від 14.04.09 / Чинний з 01.07.09
77ДСТУ5033:2008Соапсток. Технічні умовиНаказ №270 від 04.08.08 / Чинний з 01.01.09
78ДСТУ7621:2014Продукти білкові рослинного походження. Макухи та шроти. Метод визначання вмісту вологи та летких речовинНаказ № 1485 від 29.12.14 / Чинний з 01.07.2015р
79ДСТУ7082:2009Олії. Методи визначання масової частки фосфоромістних речовинНаказ №395 від 27.10.09 / Чинний з 01.01.11
80ДСТУ7585:2014Олії. Метод визначання ерукової кислотиНаказ №1429 від 02.12.14 / Чинний з 01.05.15
81ДСТУ8365:2015Макухи та шроти. Метод визначання активності уреазиНаказ № 101 від 21.08.15 / Чинний з 01.07.2017р
82ДСТУ7492:2013Продукція майонезна низькокалорійна. Метод вилучення жирової фракції для визначання фізико-хімічних показниківНаказ №1589 від 27.12.13 / Чинний з 01.10.2014
83ДСТУ7618:2014Макухи та шроти. Метод визначання кислотного числа оліїНаказ № 1485 від 29.12.14. Чинний з 01.07.2015р
84ДСТУМакухи та шроти. Метод визначання пероксидного числа олії-
85ДСТУ7378:2013Саломас технічний. Технічні умови Наказ №1010 від 22.08.13 / Чинний з 01.03.2014
86ДСТУ 7458:2013Продукти білкові рослинного походження. Макухи та шроти. Метод визначання вмісту жиру Наказ №1470 від 11.12.13 / Чинний з 01.09.2014
87ДСТУ7649:2014Харчові олії та жири. Метод визначання епоксидного числаНаказ № 1484 від 29.12.14. Чинний з 01.07.2015р
88ДСТУ7187-1:2010Олії.Визначення вмісту олив. Частина 1 Метод готування проб.Наказ №591 від 27.12.10 / Чинний з 01.07.11
89ДСТУ7187-2:2010Олії.Визначення вмісту олив. Частина 2 АналізуванняНаказ №591 від 27.12.10 / Чинний з 01.07.11
90ДСТУ7650:2014Харчові олії та жири Визначення вмісту бенз(а)пирену Частина 1. Метод готування проб.Наказ № 1484 від 29.12.14. Чинний з 01.07.2015р
91ДСТУ7651:2014Харчові олії та жири Визначення вмісту бенз(а)пирену. Частина 2 Газохроматографічний метод визначання бенз(а)пирену.Наказ № 1484 від 29.12.14. Чинний з 01.07.2015р
92ДСТУ7581:2014Олії. Ідентифікація модифікованим тестом Крисмера.Наказ №1429 від 02.12.14 / Чинний з 01.05.15
93ДСТУВизначення поліетилену в жирах та оліях.
94ДСТУ7440:2013Жири тваринні і рослинні та олії. Метод визначання вмісту диметилполісилоксанівНаказ №1423 від 29.11.13 / Чинний з 01.07.14
95ДСТУВизначання стероїдних вуглеводнів в оліях
96ДСТУ7194:2010 Продукти білкові рослинного походження, макухи та шроти. Метод визначення концентрації водневих йонівНаказ №591 від 27.12.10 / Чинний з 01.01.12
97ДСТУ7195:2010Продукти білкові рослинного походження, макухи та шроти. Метод визначення рН 10 % водної суспензіїНаказ №591 від 27.12.10 / Чинний з 01.01.12
98ДСТУ7191-1:2010Олії. Визначання вмісту сірки. Частина 1.Готування проби та реактивів. Наказ №591 від 27.12.10 / Чинний з 01.10.11
99ДСТУ7191-2:2010Олії. Визначання вмісту сірки. Частина 2 Порядок проведення випробовуванняНаказ №591 від 27.12.10 / Чинний з 01.10.11
100ДСТУ7096:2009Насіння олійне. Визначання вмісту олії методом прискоренної екстракції розчинникамиНаказ № 398 від 30.10.09 / Чинний з 01.04.10
101ДСТУ8175:2015Олія ріпакова. Технічні умовиНаказ №61 від 22.06.15 / Чинний з 01.01.2017
102ДСТУ7577:2014Насіння олійне. Визначання вмісту олії методом екстракції в апараті СокслетаНаказ №1429 від 02.12.14 / Чинний з 01.05.15
103ДСТУНасіння олійне. Визначання вмісту олії рефрактометричним методом-
104ДСТУ7189:2010Макухи та шроти. Визначання вмісту азоту методом ДюмаНаказ №591 від 27.12.10 / Чинний з 01.07.11
105ДСТУ7123:2009Лушпиння соняшнику. Технічні умовиНаказ № 461 від 18.12.09 / Чинний з 01.01.12
106ДСТУ7124:2009Лушпиння соняшникове пресоване гранульоване. Технічні умовиНаказ № 461 від 18.12.09 / Чинний з 01.01.12
107ДСТУ7648:2014Харчові продукти. Вимоги до методів відбирання проб для арбітражного контролю вмісту бенз(а) пиренуНаказ № 1484 від 29.12.14. Чинний з 01.07.2015р
108ДСТУ7652:2014Харчові продукти. Вимоги до методів аналізування для арбітражного контролю вмісту бенз(а) пиренуНаказ № 1484 від 29.12.14. Чинний з 01.07.2015р
109ДСТУ8356:2015Концентрати олій. фосфатидні Метод визначання вмісту речовин, нерозчинних в ацетоні. Частина 1. Готування проб та реактивівНаказ № 101 від 21.08.15. Чинний з 01.07.2017р
110ДСТУ8357:2015Концентрати олій. фосфатидні Метод визначання вмісту речовин, нерозчинних в ацетоні. Частина 2. Порядок випробовуванняНаказ № 101 від 21.08.15. Чинний з 01.07.2017р
111ДСТУ8355:2015Концентрати олій фосфатидні. Метод визначання вмісту речовин, нерозчинних у гекcаніНаказ № 101 від 21.08.15. Чинний з 01.07.2017р
112ДСТУ8407:2015Концентрати олій фосфатидні. Визначання вмісту вологи методом Карла - Фішера. Частина 1 Готування проб та реактивівНаказ № 118 від 28.09.15. Чинний з 01.07.2017р / Чинний з 01.10.2015р / Наказ № 122 від 01.10.15.
113ДСТУ8408:2015Концентрати олій фосфатидні. Визначання вмісту вологи методом Карла - Фішера Частина 2. Порядок випробовуванняНаказ № 118 від 28.09.15. Чинний з 01.07.2017р / Чинний з 01.10.2015р / Наказ № 122 від 01.10.15.
114ДСТУПерегляд та актуалізація Олія пальмова. Загальні технічні умови-
115ДСТУ4335Жири кондитерські, кулінарні, хлібопекарські та для молочної промисловості. Загальні технічні умови-
116ДСТУ4336Жири переетерифіковані. Загальні технічні умови-
117ДСТУ4492Олія соняшникова. Технічні умови-
118ДСТУГлицерин сирий. Загальні технічні умови-
119ДСТУ ISO8292-1 Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення вмісту твердих тригліцеридів методом імпульсного ядерного магнітного резонансу. Частина 1. Прямий м етод-
120ДСТУ ISO8292-2 Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення вмісту твердих тригліцеридів методом імпульсного ядерного магнітного резонансу. Частина 2. Непрямий метод-
121ДСТУ ISO27107Жири тваринні і рослинні та олії. Визначання пероксидного числа. Потенціометричне визначання точки переходу-
122ДСТУ – П ISO/TS 22003: 2009Системи управління безпечністю харчових продуктів – Вимоги до органів з аудиту і сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів. (ISO/TS 22003:2007, IDT)Наказ № 107 від12.03.09р Чинний з 01.01.2010р
123ДСТУ – П ISO/TS 22004: 2009Системи управління безпечністю харчових продуктів – Настанова із застосування ISO 22000:2005 (ISO /TS 22004:2005, IDT) Наказ № 107 від12.03.09р Чинний з 01.01.2010р
124ДСТУ – П ISO/TS 22005: 2009Простежуваність у кормових та харчових ланцюгах. Загальні принципи та основні вимоги щодо розроблення та запровадження системи (ISO 22005:2007, IDT)Наказ № 107 від12.03.09р Чинний з 01.01.2010р
125ДСТУ CAC/GL70Настанова щодо урегулювання суперечностей по аналітичним результатам (тестам)-
126ДСТУ CAC/GL54Настанова щодо вираження невизначеності вимірювання-
127ДСТУ CAC/RCP36 – 2005Рекомендовані міжнародні норми та правила зберігання та транспортування харчових жирів і олій наливом-
128ДСТУ CAC/RCP36 – 2005Рекомендовані міжнародні норми та правила зберігання та транспортування харчових жирів і олій наливом-
129ДСТУ CODEX STAN19-1981Стандарт Кодексу для харчових жирів і олій по яким відсутні окремі стандарти-
130ДСТУ Codex Stan 211Стандарт для номенклатури тваринних жирів-
131ДСТУ ISO3960:2001Жири і олії тваринні і рослинні – Визначення пероксисного числа (ISO 3960:1998 IDT)Введено в дію / Наказ №657 від 28.12.01 / Чинний з 01.01.03
132ДСТУ ISO5506:2003Продукти соєвих бобів – Визначення активності уреази (ISO 5506:1988 IDT)Введено в дію / Наказ № 102 від11.06.03 / Чинний з 01.07.04
133ДСТУ ISO1614:2003Гліцерин технічний – Проби та методи випробувань – Загальні положення (ISO 1614:1976 IDT)Введено в дію / Наказ № 102 від11.06.03 / Чинний з 01.07.05
134ДСТУ ISO5555:2003Жири та олії тваринні і рослинні – Відбирання проб (ISO 5555:1991)Введено в дію / Наказ № 102 від11.06.03 / Чинний з 01.07.06
135ДСТУ ISO6321:2003Жири та олії тваринні і рослинні – Визначення точки плавлення в в ідкритих капілярних трубках (ISO 6321:1991 IDT)Введено в дію / Наказ № 102 від11.06.03 / Чинний з 01.07.07
136ДСТУ ISO6886:2003Жири та олії тваринні і рослинні – Визначення стійкості до окислення (метод прискореного окислення) (ISO 6886:1996 IDT)Введено в дію / Наказ № 102 від11.06.03 / Чинний з 01.07.08
137ДСТУ ISO663:2003Жири та олії тваринні і рослинні – Визначення вмісту нерозчинних домішок (ISO 663:1992 IDT)Введено в дію / Наказ № 102 від11.06.03 / Чинний з 01.07.09
138ДСТУ ISO6884:2002Жири та олії тваринні і рослинні – Визначення вмісту золи (ISO 6884:1985 IDT)Введено в дію / Наказ №422 від 12.07.02 чинний з 01.10.03
139ДСТУ ISO6885:2002Жири та олії тваринні і рослинні – Визначення анізидинового числа (ISO 6885:1988 IDT)Введено в дію / Наказ №422 від 12.07.02 чинний з 01.10.04
140ДСТУ ISO2096:2002Гліцерин технічний – Методи відбору проб (ISO 2096:1972 IDT)Введено в дію / Наказ №422 від 12.07.02 чинний з 01.10.05
141ДСТУ ISO150:2002Жири та олії тваринні і рослинні – Олія лляна сира. Олія лакова лляна та оліфа лляна для лаків та фарб. Технічні вимоги та методи випробувань (ISO 150:1980 IDT)Введено в дію / Наказ №422 від 12.07.02 чинний з 01.10.06
142ДСТУ ISO2099 - 2002Гліцерин очищений технічний – Визначення густини при 20 о С (ISO 2099:1972 IDT)Введено в дію / Наказ №422 від 12.07.02 чинний з 01.10.07
143ДСТУ ISO8292:2003Жири та олії тваринні та рослинні. Визначення вмісту твердих триглі-церидів. Метод імпульсного ядерного магнітного резонансу (ISO 8292:1991, IDT)Введено в дію / Наказ №185 від 29.10.03 / Чинний з 01.10.2004
144ДСТУ ISO10565:2003Насіння олійних культур. Одночас-не визначення вмісту олії та вологи. Метод спектроскопії з використовуванням імпульсного ядерного маг-нітного резонансу (ISO 10565:1998)Введено в дію / Наказ №185 від 29.10.03 / Чинний з 01.10.2004
145ДСТУ ISO10632:2003Продукти переробляння насіння олійних культур. Одночасне визначення вмісту олії та вологи. Метод спектроскопії з використову-ванням імпульсного ядерного магнітного резонансу (ISO 10632:2000)Введено в дію / Наказ №185 від 29.10.03 / Чиннийі з 01.10.2004
146ДСТУ ISO672:2004Мило. Визначення вмісту вологи та летких речовин. Метод із викорис-танням печі ( ISO 672:1978 IDT)Введено в дію / Нак аз №257від15.11.04р. / Чинний з 01.04. 06
147ДСТУ ISO685:2004 Мило. Визначення загального вмісту лугу ( ISO 685:1975 IDT)Введено в дію / Нак аз №257від15.11.04р. / Чинний з 01.04. 06
148ДСТУ ISO662:2004Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення вмісту вологи та летких речовин (ISO 662:1998 IDT)Введено в дію / Наказ № 237 від 28.10.04 / Чинний з 01.01.06
149ДСТУ ISO18609:2004Жири та олії тваринні і рослинні. Визначення вмісту неомилюва-их речовин. Частина.2 Прискорений метод ( ISO 18609:2000 IDT)Введено в дію / Наказ № 237 від 28.10.04 / Чинний з 01.01.06
150ДСТУ ISO3657:2004Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення числа омилення ( ISO 3657:2002 IDT)Введено в дію / Наказ № 237 від 28.10.04 / Чинний з 01.01.06
151ДСТУ ISOДСТУ ІSО 3596:2004Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення вмісту неомильних речовин. Метод із використанням екстракції діетиловим ефіром (ІSО 3596:2000 IDT)Введено в дію / Наказ № 237 від 28.10.04 / Чинний з 01.01.06
152ДСТУ ISO3961:2004Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення йодного числа ( ISO 3961:1996 IDT)Введено в дію / Наказ № 237 від 28.10.04 / Чинний з 01.01.06
153ДСТУ ISO6883:2004Жири та олії тваринні і рослинні. Визначення стандартної маси на об‘єм (маса літра в повітрі) ( ISO 6883:2000 IDT)Введено в дію / Наказ № 237 від 28.10.04 / Чинний з 01.01.06
154ДСТУ ISO8294:2004Жири та олії тваринні і рослинні. Визначення вмісту міді, заліза та нікелю. Метод атомної абсорбції в печі з графітовим стрижнем ( ISO 8294:1994 IDT)Введено в дію / Наказ № 237 від 28.10.04 / Чинний з 01.01.06
155ДСТУ ISO8534:2004Жири та олії тваринні і рослинні. Визначення вмісту води. Метод Карла Фішера ( ISO 8534:1996 IDT)Введено в дію / Наказ № 237 від 28.10.04 / Чинний з 01.01.06
156ДСТУ ISO9832:2004Жири та олії тваринні і рослинні. Визначення вмісту залишку технік-ного гексану ( ISO 9832:2002 IDT)Введено в дію / Наказ № 237 від 28.10.04 / Чинний з 01.01.06
157ДСТУ ISO9936:2004Жири та олії тваринні і рослинні. Визначення вмісту токоферолів і токотриєнолів. Метод з використан-ням високо рідинної хроматографії ( ISO 9936:1997 IDT)Введено в дію / Наказ № 237 від 28.10.04 / Чинний з 01.01.06
158ДСТУ ISO12193:2004Жири та олії тваринні і рослинні. Визначення вмісту свинцю. Метод атомної абсорбції в печі з графіто-вим стрижнем ( ISO 12193:2004 IDT)Введено в дію / Наказ № 237 від 28.10.04 / Чинний з 01.01.06
159ДСТУ ISO661:2004Жири тваринні і рослинні та олії. Готування випробовувального зразка ( ISO 661:2003 IDT)Введено в дію / Наказ № 10 від 11.01. 05 . Чинний з 01.05. 06
160ДСТУ ISO673:2004Мило. Визначення вмісту речовин, нерозчинних в етиловому спирті. (ISO 673:1981 IDT)Введено в дію / Наказ № 10 від 11.01. 05 . Чинний з 01.05. 06
161ДСТУ ISO1066:2004Аналіз мила. Визначення вмісту гліцерину. Титриметричний метод (ISO 1066:1975 IDT)Введено в дію / Наказ № 10 від 11.01. 05 . Чинний з 01.05. 06
162ДСТУ ISO1067:2004Аналіз мила. Метод визначення вмісту неомилюваних, неомилених та омилюваних неомилених речовин (ISO 1067:1974 IDT)Введено в дію / Наказ № 10 від 11.01. 05 . Чинний з 01.05. 06
163ДСТУ ISO684:2005Аналіз мила. Визначення вмісту вільного лугу. (ISO 684:1985 IDT)Наказ №128 від 25.05.05 Чинний з 01.10. 06
164ДСТУ ISO729:2005Насіння олійне. Визначення кислотності (ISO 729:1985 IDT)Введено в дію / Наказ №90 від 14.04. 05 Чинний з 01.10. 06
165ДСТУ ISO5500:2005Макуха і шроти олійного насіння. Відбір проб (ISO 5500:1986 IDT)Введено в дію / Наказ №90 від 14.04. 05 Чинний з 01.10. 06
166ДСТУ ISO5502:2005Макуха і шроти олійного насіння. Підготовка проби (ISO 5502:1992 IDT)Введено в дію / Наказ №90 від 14.04. 05 Чинний з 01.10. 06
167ДСТУ ISO22000:2007Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюгаВведено в дію / Наказ №72 від 2.04.07 / Чинний з 01.08. 07
168ДСТУ ISO19.0416666667Мило .Визначання вмісту хлоридівВведено в дію / Наказ №165 від 27.07.07 / Чинний з 01.01. 09
169ДСТУ ISO27.4583333333Насіння олійне. Визначання вмісту олії (контрольний метод)Введено в дію / Наказ №165 від 27.07.07 / Чинний з 01.01. 09
170ДСТУ ISO27.6666666667Насіння олійне. Виділення дослідного зразка з лабораторної пробиВведено в дію / Наказ №165 від 27.07.07 / Чинний з 01.01. 09
171ДСТУ ISO665: 2008Насіння олійних культур. Визначання вмісту вологи та летких речовинВведено в дію / Наказ №126 від 16.04.08 / Чинний з 01.09. 2008
172ДСТУ ISO734-1: 2008Макухи та шроти олійного насіння. Визначення вмісту олії. Частина 1. Метод екстрагування гексаном (або петролейним ефіром)Введено в дію / Наказ №126 від 16.04.08 / Чинний з 01.09. 2008
173ДСТУ ISO734-2: 2008Макухи та шроти олійного насіння. Визначення вмісту олії. Частина 2. Екстракційний експрес-методВведено в дію / Наказ №126 від 16.04.08 / Чинний з 01.09. 2008
174ДСТУ ISO771: 2006Макухи та шроти олійного насіння. Визначання вмісту вологи та летких речовинВведено в дію / Нак аз №374 від 27.12.06 / Чинний з 01.01 08
175ДСТУ ISO2719: 2006Визначання температури спалаху. Метод Пенського – Мартенса в закритому тигліВведено в дію / Нак аз №374 від 27.12.06 / Чинний з 01.01 08
176ДСТУ ISO5511: 2006Насіння олійне. Визначання вмісту олії. Спектрометричний метод ядерного магнітного резонансу низької здатності з використанням безперервної хвилі (Швидкий метод) Введено в дію / Нак аз №374 від 27.12.06 / Чинний з 01.01 08
177ДСТУ ISO9289:2008Макухи та шроти олійного насіння. Визначання вільного залишку гексанаВведено в дію / Наказ №126 від 16.04.08 / Чинний з 01.09. 2008
178ДСТУ ISO7847:2006Жири тваринні і рослинні та олії. Визначання поліненасичених жирних кислот з цис-, цис- 1,4 – діеновою структуроюВведено в дію / Нак аз №374 від 27.12.06 / Чинний з 01.01 08
179ДСТУ ISO10519:2008Насіння ріпаку. Визначання вмісту хлорофілу спектрометричним методомВведено в дію / Наказ №126 від 16.04.08 / Чинний з 01.09. 2008
180ДСТУ ISO15267:2008Жири тваринні і рослинні та олії. Вимірювання межі температури спалаху з використанням приладу Пенського-Мартенса в закритому тигліВведено в дію / Наказ №126 від 16.04.08 / Чинний з 01.09. 2008
181ДСТУ ISO542:2006Насіння олійних культур. Методи відбирання пробВведено в дію / Нак аз №375 від 27.12.06 / Чинний з 01.01 08
182ДСТУ ISO658:2006:Насіння олійне. Метод визначення вмісту домішокВведено в дію / Нак аз №364 від 25.12.06 / Чинний з 01.01 08
183ДСТУ ISO660:2009 Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення кислотного числа та кислотностіНаказ № 175 від 29.04.09 / Чинний з 01.01 2011
184ДСТУ ISO934:2009Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення вмісту води. Метод захопленняНаказ № 175 від 29.04.09 / Чинний з 01.01 2011
185ДСТУ ISO935Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення титруНаказ № 355 від12.12.07 / Чинний з 01.01 2010
186ДСТУ ISO7366:2014Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення 1-моногліцеридів та вільного гліцеринуНаказ №1429 від 02.12.14 / Чинний з 01.05.15
187ДСТУ ISO10540-1:2014Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення вмісту фосфору. Част.1 Колориметричний методНаказ №1429 від 02.12.14 / Чинний з 01.05.15
188ДСТУ ISO13884Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення ізольованих транс-ізомерів інфрачервоною спектрометрією-
189ДСТУ ISO10540-2:2014Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення вмісту фосфору. Част.2 Метод атомної абсорбціїНаказ №1429 від 02.12.14 / Чинний з 01.05.15
190ДСТУ ISO10540-3 :2014Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення вмісту фосфору. Част.3 Метод застосування емісійної спектроскопії індуктивно зв’язаної плазмиНаказ №1429 від 02.12.14 / Чинний з 01.05.15
191ДСТУ ISO16657:2009Сенсорний аналіз. Апаратура. Стакан для дегустації оливкової оліїНаказ № 175 від 29.04.09 / Чинний з 01.01 2011
192ДСТУ ISO11037:2014Сенсорний аналіз – Загальне керівництво та методи для оцінки кольору харчових продуктівНаказ №1429 від 02.12.14 / Чинний з 01.05.15
193ДСТУ ISO11056:2014Сенсорний аналіз – Методологія – Метод оцінки величиниНаказ №1429 від 02.12.14 / Чинний з 01.05.15
194ДСТУ ISO19219Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення видимого осаду в сирому жирі та рафінованій оліїНаказ № 355 від 12.12.07 / Чинний з 01.01 2010
195ДСТУ ISO18395:2014Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення вмісту моноацилгліцеринів, діацилгліцеринів, триацілгліцеринів та гліцерину шляхом високоефективної рідинної хроматографії виключення Наказ №1429 від 02.12.14 / Чинний з 01.05.15
196ДСТУ ISO15303Жири тваринні і рослинні та олії. Виявлення та визначання летких органічних домішок з використанням газової хроматографії (мас-спектрометрії).Наказ № 355 від 12.12.07 / Чинний з 01.01 2010
197ДСТУ ISO15304Жири тваринні і рослинні та олії. Визначання вмісту транс-ізомерів жирних кислот в рослинних жирах та оліях – Метод газової хроматографії.Наказ № 355 від 12.12.07 / Чинний з 01.01 2010
198ДСТУ ISO15788-1Жири тваринні і рослинні та олії. Визначання стигмастадинів в оліях. - Частина 1 - Метод газової хроматографії на капілярних колонках (контрольний метод)Наказ № 355 від 12.12.07 / Чинний з 01.01 2010
199ДСТУ ISO15788-2Жири тваринні і рослинні та олії. Визначання стигмастадинів в оліях. - Частина 2– Метод з використанням високороздільної рідинної хроматографії хНаказ № 355 від 12.12.07 / Чинний з 01.01 2010
200ДСТУ ISO16931Жири тваринні і рослинні та олії. Визначання полімеризованих тригліцеридів із використанням хроматографії високої роздільної здатності за розміром молекулНаказ № 355 від 12.12.07 / Чинний з 01.01 2010
201ДСТУ ISO6656Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення вмісту полімерів типу поліетиленуНаказ № 355 від 12.12.07 / Чинний з 01.01 2010
202ДСТУ ISO9167-1:2007Насіння ріпаку. Визначення вмісту глюкозинолатів. Част. 1. Метод із використанням рідинної хроматографії високо роздільної здатностіНаказ № 386 від 24.12.07 / Чинний з 01.01 2010 / Чинний з 01.07.2010 / Наказ № 496 від 30.12.09
203ДСТУ ISO15774Жири тваринні і рослинні та олії. Визначання вмісту кадмію методом атомно-абсорбційної спектрометрії з використанням графітової печіНаказ № 107 від12.03.09р Чинний з 01.01.2011р
204ДСТУ ISO10633-1: 2007Макуха та шроти. Визначення вмісту глюкозинолатів. Част. 1. Метод із використанням ї рідинної хроматографії високо роздільної здатностіНаказ № 386 від 24.12.07 / Чинний з 01.01 2010
205ДСТУ ISO6885Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення анізидинового числа-
206ДСТУ ISO6886Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення стійкості до окислення (метод прискореного окислення)-
207ДСТУ ISO8534Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення вмісту води. Метод Карла Фішера-
208ДСТУ ISO6883Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення стандартної маси на об'єм (маса літра в повітрі)-
209ДСТУ ISO660Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення кислотного числа та кислотності-
210ДСТУ ISO15305Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення кольору за Ловібондом-
211ДСТУ ISO17059Насіння олійне. Екстракція олії та готування метилових ефірів жирних кислот тригліцеридів для аналізування газовою хроматографією (Рекомендований метод)-
212ДСТУ ISO22959Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення поліциклічних ароматичних вуглеводнів з використанням комплексної донорно-акцепторної хроматографії у режимі реального часу та високоефективної рідинної хроматографії з флуоресцентним детектуванням-
213ДСТУ ISO10539Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення лужності-
214ДСТУ ISO663Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення вмісту нерозчинних домішок-
215ДСТУ ISO3960Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення пероксидного числа-
216ДСТУ ISO3961Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення йодного числа-
217ДСТУ ISO5555Жири тваринні і рослинні та олії. Відбирання проб-
218ДСТУ ISO6884Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення вмісту золи-
219ДСТУ ISO6321Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення точки плавлення в відкритих капілярних трубках-
220ДСТУ ISO12966-2 Жири тваринні і рослинні та олії. Газова хроматографія метилових ефірів жирних кислот. Частина 2: Готування метилових ефірів жирних кислот»-
221ДСТУ ISO12966-3Жири тваринні і рослинні та олії. Газова хроматографія метилових ефірів жирних кислот. Частина 3: Готування метилових ефірів жирних кислот з використанням триметилсульфонію гідроксиду (TMSH)-
222ДСТУ ISO23647Рослинні жири та олії. Визначання вмісту воску методом газової хроматографії-
223ДСТУ ISO27608Жири тваринні і рослинні та олії. Ви-значання кольору за Lovibond®. Автоматичний метод-
224ДСТУ ISO9936Жири тваринні і рослинні та олії. Визначання вмісту токоферолів і токотриєнолів високоефективною рідинною хроматографією-
225ДСТУ ISO7700-2Продукти харчові. Перевірка робочих характеристик вологомірів під час їх експлуатації. Частина 2. Вологоміри для олійного насіння-
226ДСТУ–Н Codex stan 210:2014Номенклатура олій. Наказ №1432 від 02.12.14 / Чинний з 01.05.15
227ДСТУ–Н Codex stan 33:2014Олія маслинова першого пресування, рафінована та рафінована маслинова олія з макухи. Основні показники.Наказ №1432 від 02.12.14 / Чинний з 01.05.15
228СОУ15.4-37-207:2004Соапсток. Технічні умовиЗареєстровано 06.06.05 №804/200892 / Чинний з 01.07.2005
229СОУ15.4-37-208:2004Кислоти жирні соапстоків світлих рослинних олій та саломасів. Технічні умовиЗареєстровано 06.06.05 №804/200891 / Чинний з 01.07.2005
230СОУ15.4-37-209:2004Саломаси нерафіновані та рафіновані. Технічні умовизареєстровано 06.06.05 №804/200902 / Чинний з 01.07.2005
231СОУ15.4-37-210:2004Глини відбільні жирні та порошки фільтрувальні жирні. Технічні умовиЗареєстровано 06.06.05 №804/200900 / Чинний з 01.07.2005
232СОУ15.4-37-211:2004Макуха гірчична харчова. Технічні умовиЗареєстровано 06.06.05 № 804/200899 / Чинний з 01.07.2005
233СОУ15.4-37-212:2004Концентрати фосфатидні. Технічні умовиЗареєстровано 31.05.05 №804/200894 / Чинний з 01.07.2005
234СОУ15.4-37-213:2004Олії. Методи визначення залишку гексанового розчинникуЗареєстровано 31.05.05 №804/200893 / Чинний з 01.05.2006
235СОУ15.4-37-214:2004Шроти. Методи визначення залишку гексанового розчинникуЗареєстровано 06.06.05 №804/200901 / Чинний з 01.10.2006
236СОУ15.4-37-215:2004Порядок розробки, погодження, затвердження та реєстрації технологічних регламентів вибухонебезпечних хіміко-технологічних процесів олійно-жирового виробництва. Вимоги до змісту та оформлення.Зареєстровано 06.06.05 №804/200903 / Чинний з 01.07.2005
237СОУСистема технологічної документації в харчовій промисловості. Загальні положення-
238СОУСистема технологічної документації в харчовій промисловості. Технологічні регламенти. Вимоги до змісту та оформлення-
239СОУСистема метрологічного забезпечення. Загальні положення-