Відділ досліджень технології переробки олій і жирів


Завідуючий відділу – Федякіна Зоя Павлівна
Тел. +38 (057) 376-39-23
pererobka@fatoil.com.ua

 


Основні напрямки діяльності:

  • проводяться роботи в таких областях: «Рафінація і модифікація рослинних олій і жирів», «Виробництво маргаринової продукції, майонезів і соусів», «Розробка нових видів продукції », «Прийом, зберігання і відвантаження олій і жирів », «Виробництво миловареної продукції і гліцерину»;
  • розробка документації на різні види маргаринів, сумішей для намазування, замінників молочного жиру, майонезів, соусів та інших видів продуктів, що містять жири, ДСТУ, ТУ, технічних регламентів та технологічних інструкцій;
  • визначення термінів придатності і термінів зберігання після відкриття тари жирових продуктів, різних видів маргаринів, кулінарних, кондитерських, хлібопекарських жирів при заданих умовах зберігання;
  • інжинірингові роботи, підбір обладнання, проектні опрацювання, авторський нагляд за монтажними роботами, участь в пуско-налагоджувальних роботах;
  • визначення індивідуальних нормативів відходів, втрат сировини і допоміжних матеріалів на всіх стадіях переробки олій і жирів;
  • дослідження по визначенню оптимальних параметрів рафінації, гідрогенізації, переетерифікації, фракціонування для конкретного виду сировини, ефективності застосування тих чи інших адсорбентів, за визначенням нових напрямків використання відходів і т.д.;
  • надання консультаційних послуг;
  • проведення семінарів за програмами виробництва рафінованих, гідрогенізованих, переетерифікаційованих, фракціонованих олій і жирів, маргаринової продукції, майонезів і соусів;
  • розробка рецептур з урахуванням збалансованого жирно-кислотного складу, використання нових ефективних харчових добавок (емульгатори, ароматизатори, ін.), жирової сировини (тваринних жирів) і отримання функціональних продуктів харчування;
  • миловарні виробництва (туалетні і господарські мила);
  • отримання білкових продуктів;
  • функціональні добавки;
  • нормативна документація на мінаріни (емульсійні харчові продукти бутербродного і столового призначення, що мають пластичну або пастоподібну консистенцію);
  • навчання за визначенням органолептичних показників олійно-жирової продукції (всі види олій, маргарини, жири, майонези, соуси та гірчиці).

Продукція відділу

Органолептичні показники якості олійно-жирової продукції

Органолептика – одна з наймолодших наук, яка з’явилася лише в 20 столітті, хоча органолептический аналіз проводився ще при першій появі homo sapiens. Як тільки людина навчилася їсти, говорити і мислити, вона почала ділитися оточуючим про свої враження щодо вживаної продукції.

Визначення термінів зберігання і термінів придатності продуктів

Наш інститут робить аналіз продукції та проводить роботи по визначенню термінів придатності та зберігання після відкриття споживчої тари майонезів, майонезних соусів, маргаринів, маргаринів м’яких, мінаринів, шортенінгів, гірчиць, масел, жирів кулінарних, кондитерських, хлібопекарських і для молочних продуктів.

Нормування витрат сировини

Прибуток підприємства прямо залежить від витрати основної сировини і допоміжних матеріалів на різних етапах виробництва. Для цієї мети і проводиться нормування. При цьому норми можуть бути галузевими, фірмовими і індивідуальними.