Відділ досліджень технології переробки олій і жирів


Завідуючий відділу – Федякіна Зоя Павлівна
Тел. +38 (057) 376-39-23
pererobka@fatoil.com.ua


Основні напрямки діяльності:

  • проводяться роботи в таких областях: «Рафінація і модифікація рослинних олій і жирів», «Виробництво маргаринової продукції, майонезів і соусів», «Розробка нових видів продукції », «Прийом, зберігання і відвантаження олій і жирів », «Виробництво миловареної продукції і гліцерину»;
  • розробка документації на різні види маргаринів, сумішей для намазування, замінників молочного жиру, майонезів, соусів та інших видів продуктів, що містять жири, ДСТУ, ТУ, технічних регламентів та технологічних інструкцій;
  • визначення термінів придатності і термінів зберігання після відкриття тари жирових продуктів, різних видів маргаринів, кулінарних, кондитерських, хлібопекарських жирів при заданих умовах зберігання;
  • інжинірингові роботи, підбір обладнання, проектні опрацювання, авторський нагляд за монтажними роботами, участь в пуско-налагоджувальних роботах;
  • визначення індивідуальних нормативів відходів, втрат сировини і допоміжних матеріалів на всіх стадіях переробки олій і жирів;
  • дослідження по визначенню оптимальних параметрів рафінації, гідрогенізації, переетерифікації, фракціонування для конкретного виду сировини, ефективності застосування тих чи інших адсорбентів, за визначенням нових напрямків використання відходів і т.д.;
  • надання консультаційних послуг;
  • проведення семінарів за програмами виробництва рафінованих, гідрогенізованих, переетерифікаційованих, фракціонованих олій і жирів, маргаринової продукції, майонезів і соусів;
  • розробка рецептур з урахуванням збалансованого жирно-кислотного складу, використання нових ефективних харчових добавок (емульгатори, ароматизатори, ін.), жирової сировини (тваринних жирів) і отримання функціональних продуктів харчування;
  • миловарні виробництва (туалетні і господарські мила);
  • отримання білкових продуктів;
  • функціональні добавки;
  • нормативна документація на мінаріни (емульсійні харчові продукти бутербродного і столового призначення, що мають пластичну або пастоподібну консистенцію);
  • навчання за визначенням органолептичних показників олійно-жирової продукції (всі види олій, маргарини, жири, майонези, соуси та гірчиці).

Продукція відділу