Методичні рекомендації щодо визначення виробничих потужностей підприємств олійно-жирової промисловості
Відділ науково-технічної інформації та інтелектуальної власності
Тел. +38 (057) 376-01-94
nti@fatoil.com.ua
Методичні рекомендації призначені для визначення виробничих потужностей і поширюються на всі олійно-жирові підприємства України, незалежно від форм власності і господарювання, які здійснюють переробку олійно-жирової сировини і використовують її при виробництві маргаринової і миловареної продукції, майонезу та інших видів продукції на власних, орендованих та інших виробничих потужностях.
Розрахунок виробничих потужностей є найважливішою частиною техніко-економічного обґрунтування плану промислового виробництва, на підставі якого встановлюються обсяги випуску промислової продукції. Розрахунок виробничих потужностей підприємствами проводиться для виявлення резервів збільшення випуску продукції, ліквідації "вузьких місць", які стримують виробництво окремих видів продукції, поліпшення використання машин, обладнання, транспортних засобів, скорочення їх простоїв, визначення обсягів капітальних вкладень, необхідних для реконструкції або будівництва нових виробництв.
Структура документа:
Содержание
1 Загальні положення
2 Визначення виробничої потужності олійних виробництв
2.1 Загальні положення
2.2 Особливості перекладу виробничих потужностей на переробку непрофільних олійних культур
3 Визначення виробничої потужності рафінації олій та жирів
4 Визначення виробничої потужності гідрогенізаційного виробництва
5 Визначення виробничої потужності маргаринової продукції і майонезу
5.1 Виробництво маргарину, кулінарніх, кондитерських и хлібопекарськіх жірів
5.2 Виробництво майонезу
6 Визначення виробничої потужності по розфасовці масел
7 Визначення виробничої потужності миловарного виробництва
7.1 Виробництво мила господарського і туалетного
7.2 Розщепленно-гліцеринове виробництво
8 Визначення виробничої потужності по виробництву оліфи
Додаток 1. Коефіцієнти перерахунку виробничих потужностей олійних заводів при переробці на них непрофільних олійних культур
Додаток 2. Акт списання основних засобів
Додаток 3. Норми продуктивності та річна виробнича потужність провідного обладнання з виробництва рослинних олій
Додаток 4. Норми продуктивності та річна виробнича потужність провідного обладнання по рафінації олій та жирів
Додаток 5. Норми продуктивності та річна виробнича потужність провідного обладнання по гідрогенізації олій та жирів
Додаток 6. Норми продуктивності та річна виробнича потужність провідного обладнання з виробництва маргаринової продукції
Додаток 7. Норми продуктивності та річна виробнича потужність провідного обладнання з виробництва майонезу
Додаток 8. Норми продуктивності та річна виробнича потужність провідного обладнання по розфасовці масла
Додаток 9. Норми продуктивності та річна виробнича потужність провідного обладнання з виробництва миловареної продукції
Додаток 10. Норми продуктивності та річна потужність провідного обладнання в розщепленно-гліцериновому виробництві
Додаток 11. Норми продуктивності та річна виробнича потужність провідного обладнання з виробництва оліфи
Додаток 12. Режим роботи, який рекомендується олійно-жировим виробництвам
Додаток 13. Законодавча база при визначенні режиму роботи підприємства і річного фонду робочого часу
Додаток 14. Список нормативно-технічної документації