Протягом двох тижнів з 16 вересня по 27 вересня 2024 року фахівці установи: Нечитайло Ю.І., Кухта Т.П., Сидорова Н.В. та Гончарова Н.П. пройшли з отриманням сертифікату дистанційно короткотерміновий курс підвищення кваліфікації тривалість 80 навчальних годин у Державному закладі освіти «Одеський інститут післядипломної освіти» Національного університету харчових технологій (ДЗО «ОІПДО» НУХТ) за темою: Особливості контролю хімічних показників сировини та готових продуктів на харчовому підприємстві.
25 вересня 2024 року заступник директора з наукової роботи Папченко В.Ю. та учений секретар Матвєєва Т.В. взяли участь у навчально-практичному та інформаційному заході «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа”». В рамках заходу фахівцями Національного фонду досліджень України здійснено загальний огляд Програми «Горизонт Європа» та розглянуті фінансові питання та юридичні аспекти участі в Програмі «Горизонт Європа», Місії Програми «Горизонт Європа» і Новий європейський Баугауз, практичний екскурс порталом Funding and Tenders.
19 вересня 2024 року в.о. директора УкрНДІОЖ НААН Петік П.Ф., заступник директора з наукової роботи Папченко В.Ю. та учений секретар Матвєєва Т.В. взяли участь у Загальних зборах учасників асоціації „Укроліяпром” (режим відео-конференції), на яких було обговорено підсумки роботи ОЖК України у 2023/24 МР та прогнози на 2024/25 МР.
13 вересня 2024 року представники установи: в.о. директора Петік П.Ф., завідувач відділу Федякіна З.П., учений секретар Матвєєва Т.В., взяли участь у Круглому столі на тему: «Актуальні питання використання матеріальних цінностей, які втратили якісні характеристики та/або строк зберігання (термін придатності) яких закінчився». Захід організований Державним агентством резерву України та Українським державним науково-дослідним інститутом «Ресурс» з метою публічного обговорення проблем, пов'язаних із поводженням з продукцією строк зберігання (термін придатності) якої закінчився (м'яса яловичини, консервів м'ясних, рибних та молочних, чаю чорного байхового, цукру білого кристалічного, олії соняшникової рафінованої), а також шляхів її подальшого використання, переробки, утилізації або знищення. Розглянуті питання є актуальними для суб’єктів господарювання на ринку продовольчих товарів та вимагають оперативного вирішення.
15-19 липня 2024 Протягом тижня з 15 липня по 19 липня 2024 року науковці установи: Петік П.Ф., Папченко В.Ю, Матвєєва Т.В., Федякіна З.П., Філенко. Л.М., Петік І.П., Старосельська Н.С., Лабейко М.А., Євтушенко С.Л., Кухта Т.П., Сидорова Н.В. пройшли з отриманням сертифікату дистанційно короткотерміновий курс підвищення кваліфікації тривалість 40 навчальних годин у Державному закладі освіти «Одеський інститут післядипломної освіти» Національного університету харчових технологій (ДЗО «ОІПДО» НУХТ) за темою: «Біохімія та токсикологія олійно-жирової продукції, нормування та контроль її показників безпечності та якості з урахуванням оновлення нормативно-правової бази України».
11 липня 2024 року в.о. директора УкрНДІОЖ НААН Петік П.Ф., заступник директора з наукової роботи Папченко В.Ю. та учений секретар Матвєєва Т.В. взяли участь у Загальних зборах учасників асоціації „Укроліяпром” (режим відео-конференції), на яких було обговорено питання особливостей роботи олієжирового комплексу України у вересні-червні 2023/24 МР та прогноз на 2024/25 МР.
09 липня 2024 року відбулося засідання наукових працівників Українського науково-дослідного інституту олій, на якому проведено вибори Вченої ради УкрНДІОЖ НААН на термін з 01 жовтня 2024 р. до 30 вересня 2027 р.
09 липня 2024 року відбулося засідання Координаційно-методичної ради за ПНД НААН №40 «Переробка насіння олійних культур. Олія та жири» («Олія та жири»), на якому розглянуто виконання фундаментальних та прикладних наукових розробок за І півріччя 2024 року.
14.05.2024 року проведено засідання Вченої ради УкрНДІОЖ НААН з нагоди відзначення Дня науки (15 травня 2024 р.). Розглянуто виконання Науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, що виконуються за договірною тематикою по програмі «Створення і впровадження у виробництво екологічно безпечних ресурсо- і енергозберігаючих технологій випуску конкурентоспроможних харчових продуктів з олії та жирів на підприємствах олійно-жирової галузі України» та договорами з Національною Академією аграрних наук по програмі 40 «Переробка насіння олійних культур. Олія та жири» («Олія та жири»).
15 березня 2024 року відбулося засідання Вченої ради УкрНДІОЖ НААН на якому розглянуто та затверджені Річний на 2024 рік та Перспективний на 2024-2025 рр. плани щодо виконання фундаментальних, та прикладних досліджень за ПНД № 40 «Переробка насіння олійних культур. Олія та жири» («Олія та жири»). Обрано делегата від Українського науково-дослідного інституту олій та жирів НААН на засідання Загальних зборів НААН, яке відбудеться 24 квітня 2024 року – в.о. директора УкрНДІОЖ НААН, к.т.н. ПЕТІКА П.Ф.
Протягом тижня з 12 лютого по 16 лютого 2024 року науковці установи: Петік П.Ф., Папченко В.Ю, Матвєєва Т.В., Федякіна З.П., Філенко. Л.М., Петік І.П., Старосельська Н.С., Лабейко М.А., Євтушенко С.Л., Кухта Т.П., Сидорова Н.В. пройшли з отриманням сертифікату дистанційно короткотерміновий курс підвищення кваліфікації тривалість 40 навчальних годин у Державному закладі освіти «Одеський інститут післядипломної освіти» Національного університету харчових технологій (ДЗО «ОІПДО» НУХТ) за темою: Особливості виробничого контролю хімічних показників якості харчових продуктів. Роз’яснення основних понять хімії та основ хімічного аналізу.
15 грудня 2023 року відбулося засідання Вченої ради УкрНДІОЖ НААН, на якому розглянуто заключні звіти за науково-дослідними проєктами, що виконувались за ПНД 40 «“Переробка насіння олійних культур. Олія та жири” (“Олія та жири”). Розглянуто та затверджено Збірник праць УкрНДІОЖ НААН «ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ: АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ НАУКИ ТА ПРАКТИКИ» за 2023 рік, що подається до друку.
14 листопада 2023 року відбулося засідання Координаційно-методичної ради за ПНД НААН №40 «Переробка насіння олійних культур. Олія та жири» («Олія та жири»), на якому розглянуто виконання фундаментальних та прикладних наукових розробок за 2023 рік
З 31 липня по 04 серпня 2023 року спеціалісти, технічні та наукові працівники пройшли навчання з підвищення кваліфікації на базі Державного закладу освіти «Одеський інститут післядипломної освіти» Національного університету харчових технологій (ДЗО «ОІПДО» НУХТ) за темою: Інноваційні технології, сучасні інструментальні методи дослідження олійно-жирової продукції та нормативно-правове регулювання діяльності харчового підприємства (тривалість 40 навчальних годин). Проходження курсів підтверджено сертифікатами.
13 липня 2023 року відбулося засідання Координаційно-методичної ради за ПНД НААН №40 «Переробка насіння олійних культур. Олія та жири» («Олія та жири»), на якому розглянуто виконання фундаментальних та прикладних наукових розробок за І півріччя 2023 року.