Наші послуги
Послуги і напрямки діяльності УкрНДІОЖ НААН
Науково-дослідний інститут олій та жирів створений з метою наукового забезпечення олійно-жирової галузі України.
Основними напрямками наукової, науково-технічної та іншої діяльності наукової установи як головної наукової установи в олійно-жировій галузі України є:
- проведення фундаментальних і прикладних досліджень для одержання нових знань в технології жирів, властивостей речовин, фізико-хімічних процесах з метою розробки новітніх технологій для виробництва олій, жирів, повноцінних продуктів харчування та білкових харчових продуктів на основі поглибленої переробки насіння олійних культур;
- відповідно до мети, визначеної справжнім Статутом УкрНДІОЖ НААН, і з огляду на специфіку функціонування, здійснюються і інші види наукової, освітньої та господарської діяльності для забезпечення умов діяльності наукової установи, не заборонені чинним законодавством України;
- розробка способів і технологій раціонального використання супутньої продукції і відходів олійно-жирової промисловості;
- системні дослідження з питань технічного регулювання, стандартизації та іншої нормативної документації для олійно-жирової галузі;
- розробка і погодження технологічних регламентів на вибухонебезпечні хімікотехнологічні процеси виробництва, переробки олій та технологічні процеси виробництва олійно-жирової продукції;
- видавництво інформаційних збірників про підсумки роботи олійно-жирових підприємств України;
- виконання науково-технічних розробок для підприємств щодо освоєння новітніх технологій і технічного переоснащення;
- розробка принципово нових і вдосконалення існуючих технологічних процесів виробництва, переробки олій та жирів, маргаринової продукції, рослинних білкових продуктів для використання їх при виробництві харчових продуктів, а також обладнання та приладів для здійснення технологічних процесів в олійно-жировій галузі;
- розробка планів локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій (ПЛАС) на підприємствах олійно-жирової промисловості;
- вдосконалення способів раціонального використання паливно-енергетичних ресурсів в олійно-жировій галузі;
- техніко-економічні дослідження, розроблення і впровадження методичних рекомендацій, інструкцій, норм і нормативів матеріальних і трудових ресурсів олійно-жирової промисловості, виконання передінвестиційних досліджень, розроблення бізнес-планів і сприяння залученню інвестицій для організації нових і реконструкції діючих виробництв;
- виконання функцій базової організацій в олійно-жировій галузі з метрології, енергозбереження та екології у виробництві;
- проведення моніторингових досліджень по окремих напрямках з метою прогнозування тенденцій розвитку олійно-жирової галузі;
- виконання маркетингових досліджень;
[title]Продукція институту[/title]
Дополнительные услуги
Крім перерахованих вище послуг, ви також можете придбати у нас готові документи (СОУ, інструкції, СанПіНи, рекомендації і т.д.). Ціна договірна. З усіх питань звертатися за номером (057) 376-01-94
№ | Назва |
1. | Вказівки на порядок оформлення єдиних форм посвідчень про якість на продукцію олійно-жирової промисловості України |
2. | Методичні вказівки на порядок будови і ведення типових форм лабораторних та технологічних журналів по окремим процесам олійно-жирової промисловості України |
3. | Інструкція «Про порядок і метод визначення маси майонезу в пакувальній одиниці» |
4. | Інструкція «Про порядок і метод визначення маси олії в пакувальній одиниці» |
5. | Інструкція «Про порядок і метод визначення маси маргаринової продукції (маргарину, жирів кулінарних, кондитерських, хлібопекарських і для молочної промисловості та спеціальних) в пакувальній одиниці» |
6. | Методичні вказівки «Порядок встановлення терміну придатності олії соняшникової рафінованої дезодорованої фасованої КНД МВУ 18.056-97» |
7. | Інструкція «Про порядок і умови постачання, приймання, зберігання і відпуску олії соняшникової» |
8. | Державні санітарні правила для підприємств, які виробляють рослинні олії ДСП 4.4.4.090-2002 |
9. | Державні санітарні правила для підприємств, що виробляють маргаринову продукцію ДСП 4.4.4.089-2002 |
10. | Інструкція по санітарно-мікробіологічному контролю виробництва маргарину і майонезу Інструкція 4.4.10.2.2.091-2002 |
11. | Методичні вказівки з розробки, погодження, затвердження норм і нормативів водоспоживання та водовідведення в олійно-жировій галузі |
12. | Інструкція «Про порядок обліку, зберігання та використання відходів олійно-жирової промисловості» |
13. | Інструкція «Щодо безпечного зберігання, транспортування та використання шкідливих речовин, які застосовуються в олійно-жировій промисловості» |
14. | Методичні рекомендації з формування собівартості продукції (робіт, послуг) на підприємствах олійно-жирової галузі України |
15. | Типові нормативи чисельності працівників, норми обслуговування, норми виробітку продукції олійно-жирової промисловості України |
16. | Методичні рекомендації з визначення виробничих потужностей підприємств олійно-жирової промисловості |
17. | Технічні вимоги до властивостей яєчних порошків як емульгуючої добавки при виробництві майонезів ТВ У 25660944.009-2003 |
18. | Збірник рецептур «Маргарини, жири кондитерські, хлібопекарські, кулінарні та для молочної промисловості, саломаси ЗР 25660944.010-2003» |
19. | Технічні вимоги. Пальмова олія і її фракції» ТВ У 25660944.023-2003 |
20. | Технічні умови. Олії купажовані ТУ У 15.4-00032744-009-2003-10-06 |
21. | Відомчі будівельні норми. Перелік приміщень і будівель підприємств олійно-жирової промисловості з визначенням їх категорій і класів вибухопожежонебезпечних зон ВБН В.1.1-37-200-2004 зі зміною №1 |
22. | Інструкція по нормуванню витрат прекурсорів для виробництва олійно-жирової продукції та для лабораторних потреб на ОЖП І У 25660994.026-2003 |
23. | ГСТУ 46.072:2003 Олія ріпакова |
24. | СОУ 15.4-37-210:2004 – Глини відбільні жирні та порошки фільтрувальні жирні |
25. | СОУ 15.4-37-211:2004 – Макуха гірчична харчова |
26. | СОУ 15.4-37-212:2004 – Концентрати фосфатидні |
27. | СОУ 15.4-37-213:2004 – Олії. Методи визначення залишку гексанового розчиннику |
28. | СОУ 15.4-37-214:2004 – Шроти. Методи визначення залишку гексанового розчиннику. |
29. | СОУ 15.4-37-215:2004 – Порядок розробки, погодження, затвердження та реєстрації технологічних регламентів вибухонебезпечних хіміко-технологічних процесів олійно-жирового виробництва. Вимоги до змісту |
30. | СОУ 15.4-37-00334882-804:2008 Норми технологічного проектування резервуарних парків та складів олій та жирів олійно-жирових підприємств |
31. | Рекомендации «Влияние лужистости, сорности, масличности на содержание протеина в семенах подсолнечника» |
32. | МВУ 15.4-00334882-001:2009 Визначення терміну придатності олії після відкриття споживчої тари |
33. | Зміна №1 до ВБН В.1.1-37-200-2004 |